Terapi og rådgivning
Individuel konsultation
To-personers konsultation
– fx. parterapi
Gruppekonsultation
– fx. familieterapi
Metode
Mindfulnessbaseret kognitiv terapi (MBCT) & Acceptance & Commitment Therapy (ACT)
Eksistentiel terapi
Psykodynamisk terapi
Narrativ terapi
Supplement: Tegne-og kunstterapi
Aldersgrupper
Børn, unge og voksne – nye klienter modtages inden for ca. en måned. Henvendelser via sundhedsforsikring tilbydes en indledende konsultation inden for 4 hverdage.
Særligt tilbud til pårørende
Som pårørende har jeg udviklet stor ekspertise i rådgivning til pårørende til mennesker med psykisk lidelse. Mindst hveranden familie bliver ramt af psykisk sygdom* – og mange lider i stilhed. Åbenhed er måden at forebygge og behandle psykiske lidelser. Der tilbydes både gruppe- og individuelle forløb.
*Kilde: Poul Nyrup Rasmussen – tidl. statsminister og far til et psykisk sygt barn, der valgte livet fra – i Gerlach, J. Red. (2009): “Pårørende”. Psykiatrifondens forlag.
Øvrige tilbud
Workshops i ”Introduktion til Mindfulness”. Endvidere tilbydes private virksomheder stresscoaching og akut kriseterapi på arbejdspladsen. Livskraft, fagligt mod og kreativitet er de fælles og bærende elementer for ovenstående:
Hey Bird! Please choose the open sky – a storm is always better than a cage…
Parterapi med værdighed – som i ”Vær dig-hed”
”Velan da, mit hjerte, giv slip og vær helet!”, Hermann Hesse (1941).
Kærligheden er en rejse, hvor modsætninger mødes – og måske skilles. Forskelligheder kan udvikle os og gøre os mere rummelige, men hvis forskellighederne er så store, at vi end ikke har et fælles fundament at begynde kærlighedsrejsen fra, hvis vi egentlig ikke er på vej det samme sted hen, eller prioriteterne og værdierne har ændret sig markant undervejs på den fælles rejse, så er vi måske ikke så frugtbare rejsepartnere mere.
Vi lærer noget, hver gang vi er i – eller afslutter et parforhold. Alle mennesker vi møder giver vigtige erfaringer om os selv og hinanden – og beriger vores livsrejse på godt og ondt. Gode kærlighedsrelationer handler oftest ikke om, hvem de andre er. Det handler om friheden til at være dig – uperfekt, ægte og elsket – sammen med andre.
Mine længerevarende forhold har alle lært mig, at når frugten er faldet til jorden, så skal man lave en skøn æblekage ud af den og komme videre sammen i fællesskab – og kigger jeg på mine forældre har de bagt sammen i nu snart 60 år – eller også skal man lade den faldne frugt ligge, selvom det gør ondt at give slip. Men det gør endnu mere ondt at trække i noget, der ikke kan trækkes i. Som er faldet. Det, der er, ER, og det viser sig først, når vi giver slip. Når vi tør sige: ”Vær dig”. Som i ordet værdig.
For det er uværdigt at forsøge at trække og hive sig til kærlighed. At forsøge at kontrollere og lave hinanden om i lammende tilpasning og frygt for ensomhed. Vi kan således bedre bære at fortsætte rejsen sammen eller alene hver for sig, når vi begynder rejsen fra værdighed – frie og åbne for kærlighed til os selv og andre.:
“It´s the heart afraid of breaking
That never learns to dance.
It´s the dream afraid of waking
That never takes the chance.
It´s the one who won´t be taken,
Who cannot seem to give,
And the soul afraid of dyin´
That never learns to live.”
“The Rose”, Amanda McBroom


Anbefalet litteratur til parterapi: Jette Vikkelsøe (2017): “Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte” & Jes Bertelsen (2016): “Tantra og kærlighed”.