Dette er kærligheden:                                                    

Disse konstante kast

Mellem lykkelig overbevisning

Og usikker fortvivlelse.

Der, i mellemrummet,

Bygger vi vore liv.

Dette er glæden:

Disse møder af lys,

Der nærer hjertet med blød sne

Til det åbner og smelter.

Der, i mellemrummet,

Bryder vi mure ned.

Fra ”Hjertegode digte” (2023): Tine Meyer Thomsen, Stockholm.            

Nyt hjerteåbnende kursus i mindfulness tilbydes i foråret 2023

Stress- og depressionstilstande er de hyppigste årsager til langtidssygemeldinger i Danmark. Mindfulness har vist gode resultater på disse områder, ligeså vel i forhold til smertetilstande og psykisk ubalance generelt. Samlet set udgør mindfulness et kraftfuldt supplement til psykoterapi og medicinsk behandling for en stor gruppe mennesker.

Mindfulness handler om at være nærværende i nuet. For det er i nuet, vi lever; fortiden er gået – og fremtiden er endnu ikke begyndt. Det lyder enkelt, men det kræver træning. Den, som træner regelmæssigt gennem meditation, bliver bedre rustet til at møde hverdagens stress og forhindringer. Det er videnskabeligt bevist ligeså vel som det hviler på en erfaring, der strækker sig tusinde år tilbage i tiden, som en meditationsteknik med rødder i både buddhismen, kristelig hjertebøn og persiske sufi traditioner.

Mindfulness bliver ofte oversat til sindsnærvær og åndsnærvær på dansk. Det er gode ord eftersom mindfulness handler om at være nær med alle vore sanser. Vi kan være her og nu, når vi ser, hører, dufter, smager og berører – med alle vores 5 fysiske sanser. Med sindet mener vi også vores psyke – at vi er nærværende med vores tanker og følelser, så vi lærer at forstå hvordan, sindet påvirker os, og hvad der sker i vores indre liv.

Mindfulness kan hjælpe dig til at blive nærværende i nuet. Det kan være en måde at finde tilbage til dig selv og det som er vigtigt i det liv, og som du ønsker at skabe mere af. For hvis du ikke lever her og nu, hvornår skal du så gøre det? Sanselighed og nydelse er hovedingredienserne i det gode liv med et godt selvværd, hvor vi tør elske og leve og skabe midt i livets 10.000 glæder og sorger.

Når vi er frie til at elske, behøver vi hinanden, fordi vi elsker – og ikke blot elsker, fordi vi behøver noget/nogen, fordi vi ikke er nok i os selv. Denne sunde egoisme og modne kærlighed kræver et godt kendskab til eget indre liv og en evne til at turde udtrykke vore inderste tanker og følelser – det er konstruktivt og bringer glæde og lys til alle!

Dette mindfulness kursus i glæde og nydelse består af både praktiske og teoretiske øvelser, og der kræves ingen særlige færdigheder eller kundskaber – med med nysgerrighed og åbenhed kommer du langt og gør dit hjerte godt …

For booking og mere information ring 2852 5768 eller mail tine@atelierlivskunst.dk

Med lys og glæde, Tine