🌈

I Danmark har vi 37 forskellige familieformer. Iflg. Danmarks Statistik har familien med 1 person rundet 1,6 mio. og udgør dermed den mest almindelige familietype. Herefter kommer par uden hjemmeboende “dine, mine eller vores børn” = 798.986 familier. Et par med to børn er nede på 282.692 familier. Gruppen af danskere, der bor alene, er vokset næsten 14 procent de sidste 10 år. Når solofamilien nu er i overtal, er det måske på tide at tale om en ny normal. Der er både tale om par med og uden fælles børn, singler med og uden børn, sammenbragte familier og regnbuefamilier.

På verdensplan er der op mod 220 millioner forældreløse børn, og heldigvis er der så mange relationer, der er fremstillet med kærlighed og meget andet end biologiske: Hjertebørn af alle slags, adopterede børn, fadderbørn, gudbørn og tantebørn mm. Her i min praksis har jeg plads til alle livsformer. Så vær velkommen i Atelier Livskunst, hvor jeg er tilbage i byen efter sommerferien. Lige meget hvem du er.

Sæt dig selv fri

Det handler nemlig om modet til at turde være dig – ikke at tage det personligt, når nogle sårer dig, når du ikke opnår de resultater, du ønsker, eller når livet gør ondt. Modet må komme fra en dybdegående praksis af medfølelse – først og fremmest med dig selv, så du kan passe godt på dig selv og dermed også andre i dit liv. Det giver dig mulighed for at slappe af og blot være i øjeblikke, hvor din første automatiske reaktion ellers kan være at gå til angreb i forsvar, fryse eller gå i et negativt selvsving.

På den måde vil du sætte dig selv fri og ikke længere være afhængig af andres bekræftelse eller se andre som en trussel – og det bliver nemmere at åbne op og møde andre mennesker fra hjertet. Når du ikke længere hungrer efter andres kærlighed, anerkendelse og respekt og ikke længere skal bevise dit værd, er du fri til at handle kreativt og effektivt i verden og leve et mindre stressfyldt og mere balanceret og meningsfuldt liv.

Du bliver en bedre kunstner, partner, forælder, leder, underviser eller studerende, fordi du ikke længere i det skjulte prøver på at vinde accept og værdighed gennem dét, du præsterer. Så er du fri til at gøre dét, du gør i livet, som en kreativ og mangfoldig leg – i stedet for som en form for ydre selvbekræftelse for at føle dig god nok. Som en klient citerede forleden: “ I tried to be normal once – worst two minutes of my life … ”

Med ønske om en varm og mangfoldig sensommer til alle! 🌈☀️

Kærligst, Tine