“Alt for meget glæde går tabt i vores desperate forsøg på at holde fast i den” – inspireret af buddistisk filosofi om glæde og forgængelighed. Frederiksberg – Skærby Strand tur-retur, april 2021.

Nu er det spæde forår her i al sin pragt. Lyset og duften af alting, der spirer. Livet går så stærkt, og alting har sin tid, som er nu! Se bare foråret, som bare er – og springer ud som sig selv. Også når der falder brænde ned, som der gør i livet en gang imellem. Vi er prisgivet omstændigheder, som vi ikke kan gøre noget ved. De falder bare – som en del af livet. Sygdom og død. Ophør af relationer, som vi forsøger at fastholde. Men du kan ikke være elsket af alle. Til gengæld kan du være alt i kraft af dig selv. Du kan acceptere sig selv, som du er.

Du kan elske dig selv og finde friheden i sårbarheden og det uperfekte – fremfor i kontrollen. Når vi står ved vores sårbarhed, gør vi nemlig os selv frie. Frie fra al den stress og uro, der er forbundet med at skulle fremstå perfekte. Frie fra at bruge vores tid og energi på at forsøge at kontrollere vores liv eller at kontrollere andre. Hvis vi ikke har kontakt med vores mere sårbare følelser, klistrer vi dem ofte til med andre følelser som angst, vrede, kritik og fordømmelse af andre eller os selv. Vi fralægger os ansvaret for vores egne reaktioner og giver andre skylden for vores destruktive adfærd eller skammer os – altsammen som en tilbagevendende boomerang, der forhindrer os i at mærke glæden ved at være til og turde springe ud, som os selv, mens vi er her …

Den største kompetence er at kende sine begrænsninger. Så når vi mærker sådan nogle negative følelser, kan det derfor være vigtigt at spørge os selv, om der mon ligger en sårbarhed nedenunder, som vi har brug for at forstå og udvikle via psykoterapeutisk behandling?

Her har jeg pt. lukket for tilgang af nye klienter, men der er nu tilmelding til venteliste – med opstart af nye terapiforløb fra august 2021.