This slideshow requires JavaScript.

”Livet bliver klarere, jo mere solskin, der strømmer ind i brystet.” 

Frit efter H.C. Andersen

Fasthold sommerens vitalitet, lys, glæde og varme med et simpelt liv i balance. Du behøver ikke rejse langt væk eller drømme dig tilbage til ferien. Hverdagen er lige her og nu til at tage fat på, hvor du kan:

Vinterbade: Det kolde gys er en form for chokterapi, der giver din krop et boost af endorfiner og adrenalin. Ved morgenbadning vil du opleve fornyet energi, der sidder i kroppen resten af dagen. Du behøver blot at fortsætte med at bade fra nu af til ind i vinteren. Så er du i gang …

Dyrke meditation og yoga: Begge dele styrker din evne til at være nærværende, åben og rolig. Din indlæringsevne og arbejdshukommelse bliver bedre allerede ved blot 5 min. daglig meditation. Sæt dig på puden ell stolen og træk vejret …

Sove: God og regelmæssig søvn (7-9 timer) styrker immunforsvaret og reducerer stress. Og får din hud til at gløde …

Dyrke litteratur og kunst: Skønlitteratur beriger ikke kun dit sprog. Forskning viser, at den også styrker din empati og evne til medfølelse med dig selv og andre. Ligesom at opleve ell udøve et kunstværk. 15 min helt unyttig oplevelse er nok til at gøre en forskel. Og bliver til stor nytte og gavn for din sjæl, når du først er i gang …

Motionere: Fysisk aktivitet kan holde sygdomme og depression fra livet. Lav noget, du synes er sjovt. Tennis ell løb langs stranden. Gå en tur. Hvad end der gør dig glad. Blot der er tale om min. 30 min. daglig aktivitet. Forskning viser, at længere tids daglig motion alligevel ikke gør en forskel. Men det kan være, du bare ikke kan lade være, fordi du har det sjovt …

Spise sundt: Spise varieret, nærende og efter årstiden. Gerne økologisk og lokalt, så kemikalier og CO2-aftrykket reduceres.

Lytte og danse til musik: Musik er skønt at lytte til, men forskningen viser også, at neurokemiske forandringer i hjernen tyder på, at musik har indflydelse på din sundhed bl.a. ifht. at reducere stress, angst og smerte. Musik og bevægelse udgør en helende kraft.

Være i naturen: Vi er alle en del af en større bevidsthed, som aktiveres af kontakten med frisk luft, ild, vand og jord. Omgiv dig med dyr, planter og træer og andet levende. Her kan du give lidt slip på dig selv og bare være. Helt almindelig. Uden optagethed af dig selv og dit ellers så vigtige, store Ego.   

Være Offline: Mobiltelefonen kan gøre dig fraværende. Sluk for den i perioder for at genfinde ro og få mere tid til socialt samvær med venner og familie. Det kræver blot, du finder erstatninger for de funktioner, du har ladet den overtage, fx kalender og vækkeur. Prøv det – og se, hvad der sker allerede efter en uge …