FullSizeRenderSolen skinner, der er lys og varme i luften, og min praksis lukker snart ned for sommeren. Der er ledige tider fra august, hvor jeg er tilbage igen. Som noget nyt tilbydes der selvudviklingsforløb for kvinder – med fokus på opbygning af selvstændige, feministiske værdier.

Giv slip på det perfekte

Vi må turde vove os derud, hvor vi tør omfavne vores sande natur trods nederlag og samfundets mistillid. Sande prinsesser er ikke afhængige af at blive reddet af en prins for at leve lykkeligt til deres dages ende. Vi er allerede prinsesser, som vokser op til at blive hele kvinder, der vælger sin egen lykke fremfor at forsøge at leve op til omgivelsernes forventninger. Hvis en kvinde er stærk og skarp, er der fare for, hun ikke ses som feminin og sød. Heldigvis er der hele tiden nye tider på vej.

Disneys Frost er et moderne bud på feminisme, hvor Prinsesse Elsa gør op med “den søde pige”- komplekset. Elsa er ikke som andre Disney-prinsesser. I sangen Let It Go synger Elsa: “That perfect girl is gone”. Hun giver sig selv frihed til at begå fejl og leve det liv, hun selv vil. Elsas karakter defineres ikke af hendes relation til en prins, ej heller får hun en i slutningen af filmen. Her ser vi derimod en “Happy Ending”, hvor Elsa lærer at vælge sig selv og stå frem med sine stærke kræfter – uden mere at behøve at skamme sig og flygte og gemme sig for de andre. En fri udsigt til livet og kærligheden kan begynde…

Slå håret ud og ha´ en god sommer!  Kærlige sommerhilsner, TineIMG_2695