img_4657-2fullsizerender-24

Bladene falder af træerne, og snart nærmer året sig sin afslutning. 2016 har været et begivenhedsrigt år med spændende arbejde og rejser i udlandet: Indien, Tyrkiet, Spanien. Grønland og Mallorca. Et sted, som jeg dog altid vender tilbage til, er Københavns grønne åndehul og sidste vilde natur midt i byen: Amager Fælled.*

Pr. 1. nov. 2016 har jeg flyttet min praksis fra Bredgade til Islands Brygge – med Amager Fælled som baghave. Min konsultation og atelier ligger i hjertet af det gamle Islands Brygge på et renoveret loft med masser af lys og luft. Kun 5 minutters gåafstand fra Islands Brygge metrostation (245 m) og gode parkeringsforhold. Adressen er: Egilsgade 56, 5. Islands Brygge, 2300 København S.

Med det grønne som nabo tilbyder jeg nu som noget nyt naturterapi i form af mindfulnessbaserede “Walk & Talks” på Amager fælled. Den frie naturs afstressende effekt på vores hjerner er for længst videnskabeligt bevist. Særligt i de sidste år har international forskning skabt en øget opmærksomhed på, hvordan naturen kan medvirke til at forbedre den mentale sundhed hos folk generelt – og hos personer med psykiske problemer specifikt. Frisk luft og klare farver synes at bidrage til, at der sendes beroligende signaler til hjernen, som derpå får nervesystemet til at sænke pulsen og blodtrykket og nedsætte stressrelaterede hormoner såsom adrenalin og kortisol – og på den anden side øge de ”gode” signalstoffer som serotonin og dopamin. Konsekvensen er en stigende følelse af velvære, ro, vitalitet – og ikke mindst modvirkning af negative tankemønstre, der kan føre til depression og angst (ref. Greg Bratman, ph.d. i miljøpsykologi, Stanford University, 2015)

Min terapeutiske tilgang er båret af livs- og naturglæde, psykologisk indfølelse og sanselighed, og jeg er fortsat tilknyttet Rigshospitalet og Københavns Universitet som ekstern lektor i klinisk psykologi – ligesom livsværdierne i min praksis er de samme:
Frihed, kærlighed, nærvær, eventyr, ro og nydelse – med fokus på et levet, foranderligt og til tider ustyrligt liv med glæder og sorger, ikke et perfekt eller konstant lykkeligt et af slagsen. Det er muligt at finde lys i mørket – og du er velkommen fra januar 2017, når jeg igen har ledige tider. Enkelte tider er pt. ledige i december. Kontakt mig pr. mail eller telefon: tine@atelierlivskunst.dk eller 2852 5768.

Lige nu er der kun at ønske alle en glædelig og lys juletid samt et godt, nyt år, når vi når dertil…

Kærlig hilsen
Tine ❤

fullsizerender-30

* og som vi ønsker at bevare: http://huskmitnavn.tumblr.com/